Beste wijkbewoners

Velen van ons zijn momenteel vanwege het coronavirus voor een groot deel thuis aan het werk en geven misschien bovendien hun kinderen les. Daarnaast zijn er ook wijkbewoners die lange dagen, vaak fulltime in de zorg werken en thuis veel moeten organiseren om dit vol te kunnen houden. Het zijn lastige tijden waarin iedereen op zoek is naar nieuwe structuren en probeert een nieuwe balans te vinden tussen alles wat om onze aandacht vraagt. Goed is het om naar elkaar om te zien!

Er zijn al mooie initiatieven ontwikkeld in de wijk zoals mensen die hulp willen bieden en mensen die hulp kunnen vragen.

  • Hulpbieders en -vragers worden met elkaar in contact gebracht. Men kan zich aanmelden via het mailadres hulp@reitdiepwijk.nl  
  • Er zijn twee adressen waar eten voor de voedselbank ingeleverd kan worden.
  • Er is een leuke berenspeurtocht in de wijk opgestart.

Iedereen die nog meer mooie ideeën heeft kan ze melden ze op de bekende mailadressen en schroom niet. (Facebookberichten kan men melden op de FB pagina Reitdiepwijk Groningen of mailen naar webmaster@rietdiepwijk.nl of bestuur@reitdiepwijk.nl).

Jammer genoeg kunnen activiteiten als Lentekriebels, ReitdiephavenRun, de wandeltocht, het paaseieren zoeken, de kinderkledingbeurs en informatiebijeenkomsten niet doorgaan. Dat is heel jammer maar met elkaar kunnen we zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

Er zijn helaas ook mede wijkbewoners die in problemen komen door deze situatie. De gemeente kan daarbij ondersteuning bieden met “WIJ”, via de website: wij.groningen, mailadres: vinkhuizen@wij.groningen.nl of  tel: 050 3676303.

Wanneer men zaken signaleert in de wijk die niet passen in deze tijd dan kunt u contact opnemen met de wijkagent via het algemene tel: 0900-8844 of via de website politie.nl kies daarna wijkbureau Diamantlaan.

Het bestuur hoopt dat we met elkaar toch kunnen genieten van de mooie dingen, een tuin, de natuur, zon en elkaar. Houd het goed!

Namens het bestuur

Riewinga Wierenga