Even bijpraten..

Even bijpraten..

spelende kinderen ReitdiepIn de ALV van de wijkvereniging heeft de speelplekcommissie verteld hoe het ervoor staat met de doelstellingen van de commissie. We praten jullie graag even bij.

Het verplaatsen van de tijdelijke speelplek naar het festivalterrein is vorig jaar gerealiseerd. Het doet ons plezier te zien hoeveel kinderen er blij mee zijn. We zijn nu bezig met het onder de aandacht brengen van het belang van het behoud van een speelplek daar nu er gesproken wordt over het bebouwen van het festivalterrein. Gelukkig heeft de wethouder inmiddels toegezegd deze mogelijkheid te onderzoeken.

Het inrichten van het nieuwbouwdeel tussen de haven en de scholen kan pas zodra er niet meer gebouwd wordt. Wel is het verzoek ingediend om de skatebaan, de basketbalpaal/-plek en het crossheuveltje hier omheen sneller te realiseren. Hopelijk wordt dit na de bouwvak zo spoedig mogelijk opgepakt.

Het aanvullen van de huidige speelplekken staat ook op de agenda. De gemeente is aan het uitzoeken wat waar mogelijk is.

Enige tijd geleden heeft Studentenkorfbalvereniging De Parabool aangeboden ons oude korfbalpalen te schenken. Elke mogelijkheid om de kinderen in onze wijk meer speelmogelijkheden te bieden pakken we graag aan, dus dat aanbod hebben we geaccepteerd natuurlijk. De korven ontbraken; die heeft de wijkvereniging voor zijn rekening genomen.

Inmiddels zijn er twee palen geplaatst op het festivalterrein en volgt er begin september een bij de familieschommel. Er zijn nog twee korven onderweg; we hopen die zo spoedig mogelijk te kunnen ontvangen en plaatsen.

Er is nog 1 paal over; mocht er in jouw buurt ruime belangstelling voor zijn (check dat even bij je buren) laat de speelplekcommissie dat dan weten. Dan gaan we kijken of we die daar kunnen plaatsen. Anders zal deze waarschijnlijk bij een van de speelplekken in het nieuwbouwgebied geplaatst worden.

We bedanken het bestuur van De Parabool van harte! Heel fijn dat jullie aan ons gedacht hebben!

Voor nu een fijne vakantie gewenst.

Hartelijke groet,

Abigail-Jane Philpot
Gerda Steringa
Gerhard Hurenkamp
Greetje Elsinga
Karin van der Tol
Mirjam Pieters