Algemeen Bestuur

Bestuur stelt zich voor:

Jan Mulder, Voorzitter en lid nabuurcommissie poortje/wilster

Vanaf 2003 ben ik voorzitter van de bewonersvereniging Reitdiep. Ik doe dit vrijwillige bestuurswerk omdat ik graag een positieve bijdrage wil leveren aan mijn directe leefomgeving. Ik leef met veel woonplezier samen met mijn partner op het eiland Oude Riet, alwaar we een fantastisch uitzicht hebben op het omringende water en het Reitdiep zelf. Ik ben jaren leidinggevend verpleegkundige geweest bij het UMCG en heb eind jaren “90 Gezondheidswetenschappen gestudeerd in Maastricht. Momenteel werk ik voor een grote landelijke beroepsorganisatie in de gezondheidszorg in Utrecht. Daarnaast zit ik in een aantal landelijke en regionale commissies die te maken hebben met de kwaliteit van de gezondheidszorg. Ik ben al meer dan 12 jaar lid van het regionale tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Groningen. Vanuit het bestuur van de wijkvereniging neem ik onder meer deel aan overleggen van de commissie nabuur van de school Meander en commissie nabuur van het Poortje. Tevens stem ik als voorzitter regelmatig af met andere commissies uit de wijk. Daarnaast hebben we vanuit het bestuur regelmatig overleg met stadsdeelcoördinatie Noord -West van de Gemeente Groningen en hebben we overleg met de projectleiders van ROEZ voor Reitdiep Haven en Reitdiep fase 3 en 4. Elk voorjaar organiseren we de jaarlijkse algemene ledenvergadering voor de wijk.


Marco Veurink, Penningmeester

Sinds januari 2007 ben ik met veel plezier woonachtig in de Reitdiepwijk, eerst aan de Kleiwerd en sinds mei 2014 aan de Tjariet. Hier woon ik samen met mijn vriendin en onze hond. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij GasTerra als Gas Trader. Hier hou ik mij bezig met het kopen en verkopen van aardgas. Ik wilde mij graag inzetten voor de wijk maar wel op een gebied waar ik ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde kan zijn. Ik realiseer mij dat er legio mensen in de wijk woonachtig zijn die fantastische evenementen op kunnen zetten, dat is wel gebleken. Toen er een vacature vrijkwam voor Penningmeester kwam ik tot de conclusie dat deze functie mij zal passen en heb ik contact opgenomen met het bestuur. Na een leuk gesprek met mijn voorganger en de voorzitter van de wijkvereniging hebben wij dan ook alles in werking gezet zodat ik deze taak op mij kan nemen. Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 2016 ben ik dan ook officieel gekozen door de leden. Gelukkig kan ik zeggen dat de Wijkvereniging Reitdiep er financieel gezien goed bij staat. Mijn doel is dit te onderhouden en zorg te dragen voor een accurate administratie. De Wijkvereniging Reitdiep is geen winstgevend bedrijf maar we moeten er wel voor zorgen dat wij met onze beperkte middelen activiteiten kunnen blijven organiseren en ontplooien


Annie Borgerink, Secretaris

Ik ben Annie Borgerink, 55 jaar en woon sinds december 2005 samen met Martin aan de Arwerd,dicht bij de stad maar ook heel snel buiten in de natuur en bij het water. De laatste jaren is onze wijk gegroeid tot een volwaardige wijk met leuke winkels/eetgelegenheden/ontmoetingsplaatsen. Door Martins wisseldiensten bij Akzo in Delfzijl heb ik op de gekste tijden “vrij” en aangezien ik helaas volledig afgekeurd ben, wil ik wel graag iets nuttigs doen met mijn leven. Ik ben erg actief in het vrijwilligerswerk, in de Fonteinkerk, gezondheidszorg en in het zwembad. Soms eindigt een functie en komt er iets nieuws op je pad en dan ook nog dicht bij huis, in mijn eigen wijk. Het werk als secretaris is mij niet onbekend, heb altijd als managementassistent gewerkt op Windesheim in Zwolle, en de invulling van mijn taak is er alleen maar leuker op geworden. Een bijkomend voordeel is dat ik in de loop van de twee jaar dat ik nu meedraai al veel mensen heb leren kennen en heel blij ben dat we een “eigen” wijklokaal hebben. Ik ben blij met deze taak in de wijk voor een deel van mijn vrije tijd.


Martin de Boer, algemeen bestuurslid en coördinator evenementencommissie

Hallo, mijn naam is Martin de Boer. Ik woon sinds 2007 in de Reitdiepwijk en ben werkzaam als leidinggevende bij een ggz instelling in Groningen. Ik ben van mening dat een wijk leuker wordt door ook zelf een vrijwillige bijdrage te leveren aan activiteiten en evenementen. De afgelopen jaren dachten veel mensen hetzelfde waardoor we ondertussen echt een actieve wijk zijn geworden. Dat is geweldig! Ik ben eveneens betrokken als coördinator van de evenementencommissie, de uitvoering van deze evenementen wordt gedaan door wijkbewoners. Gelukkig zijn veel terugkerende evenementen ondertussen in de handen van veel enthousiaste vrijwilligers zoals het paasfeest, sinterklaas, het wijkfeest en de schaatstocht. Hiernaast houd ik me bezig met enkele anderen met onze FB pagina en andere hand- en spandiensten.  Extra hulp en ideeën zijn altijd welkom en voor vragen neem contact op via bestuur@reitdiepwijk.nl


GertJan Komduur, algemeen bestuurslid en coördinator duurzaamheidcommissie

Gertjan Komduur, getrouwd met Monique en  samen met onze kids  Yin en Sem wonen wij ruim 10 jaar in deze prachtige wijk.Om zelf lekker fit te blijven loop ik met regelmaat mijn hardlooprondjes in en om de wijk en in de winter kun je mij geregeld op de schaatsbaan aantreffen. Inmiddels ruim een jaar Bestuurslid en ik wilde graag een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en de ontwikkeling van onze wijk. Samen met het bestuur en vooral met onze actieve medebewoners zijn we een voorbeeldwijk hoe activiteiten in gezamenlijkheid tot stand komen. Ons nieuwe wijkgebouw is daar een prachtvoorbeeld van. Daarnaast actief in de duurzaamheidcommissie om energiebewustzijn in de wijk te versterken en duurzaamheid in algemene zin te stimuleren.